Nieuws & Evenementen

Extra gepeperd: de nieuwe Porsche Cayenne Turbo

- De autotentoonstelling van Frankfurt is het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Porsche Cayenne Turbo. Het topmodel legt de lat in zijn segment wederom hoger. Zijn 4,0-liter V8 bi-turbomotor levert een vermogen van 404 kW/550 pk. Een combinatie van innovatieve technologieën, waaronder actieve aerodynamica, driekamer-luchtvering, verschillende bandenmaten voor en achter en een nieuw high-performance remsysteem, zorgt voor rijdynamiek van topniveau. Opties zoals achterasbesturing en elektrische rolstabilisatie met een 48V-systeem zorgen zelfs voor echte sportautokarakteristieken. De nieuwe Cayenne Turbo accelereert in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u (3,9 seconden met Sport Chrono Pakket) en haalt een topsnelheid van 286 km/h.

Nóg puristischer: de Porsche 911 GT3 met Touring Package

- Op de autotentoonstelling van Frankfurt (van 12 tot en met 24 september) debuteert een zeer puristische Porsche: de 911 GT3 met Touring Package. Dit nieuwe model is er uitsluitend met handgeschakelde zesversnellingsbak en in plaats van een vaste achtervleugel heeft hij – net als de 911 Carrera – een variabele spoiler. De 911 GT3 met Touring Package wordt aangedreven door een atmosferische 4,0-liter boxermotor met autosportgenen. Het vermogen bedraagt 368 kW/500 pk en het maximale koppel 460 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt 3,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 316 km/u.

Rotterdam Outlaw: Magnus Walker in Nederland

- Iedere Porsche-liefhebber weet wie Magnus Walker is. De ‘beardo’ uit Los Angeles heeft honderdduizenden volgers op Facebook en Instagram en post regelmatig mooie foto’s van zijn Porsche-avonturen wereldwijd. Een maand geleden kwam zijn biografie uit bij Penguin uitgevers in Engeland en zijn ‘Ted Talk’ optreden viel ook bij velen in de smaak. Onlangs was hij in Nederland voor een gathering en tevens werd toen een Outlaw aflevering opgenomen in Rotterdam.