Nieuws

Schuring en Hartog blijven duelleren

- Het ene weekend… lijkt het andere wel in de Porsche Carrera Cup Benelux! Net zoals in Zolder en de Nürburgring wisten de jonge Nederlanders Loek Hartog (Bas Koeten Racing) en Morris Schuring (Team GP Elite) in Zandvoort elk één overwinning te behalen. Toch is het de oudste (17 jaar) van de twee die twee keer als eerste over de streep kwam. Maar een tijdstraf van vijf seconden, wegens valse start, voor Loek Hartog zorgde er voor dat Morris Schuring (15 jaar) zijn derde zege van het seizoen mocht laten optekenen. ’s Anderendaags zette de rijder die zich vorig jaar als revelatie van het seizoen liet opmerken de puntjes op de i. Hartog wist ook een overwinning op zak te steken, ondanks de druk van Schuring in de aanvangsfase. Na afloop van het Nederlandse raceweekend is het wel Hartog die de leiding van de tussenstand neemt, dankzij de bonuspunten voor twee pole posities en één snelste wedstrijdronde. Maar met slechts twee eenheden voorsprong op Schuring is er met nog twee manches te gaan nog niets beslist!

Achter de schermen bij de zwaarste autorace ter wereld

- Vorig weekend werd de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans verreden, de bekendste en zwaarste autorace ter wereld. Larry ten Voorde, regerend Porsche Mobil 1 Supercup-kampioen, en Max van Splunteren, winnaar van de rookie-titel in diezelfde Supercup, debuteerden in de Franse langeafstandsrace in een 911 RSR in de GTE-Am-klasse. In dit kijkje achter de schermen vertellen zij wat hun eerste keer op dit circuit zo bijzonder maakte. Routinier Jeroen Bleekemolen, deze editie teamgenoot van Ten Voorde, vertelt op zijn beurt hoe Le Mans ook bij een vijftiende deelname niets van zijn magie heeft verloren.

Porsche Portraits 5 (964 Carrera 2): "Het is net karten, maar dan op de openbare weg."

- In aflevering 5 van Porsche Portraits, waarin de mens achter de iconische 911 centraal staat, maken we kennis met de eigenaar van een 964 Carrera 2. Hij koos noodgedwongen voor een 911 met Tiptronic, maar dat staat zijn rijplezier op geen enkele manier in de weg. De voldoening die het bochtenwerk met zijn motor hem ooit bood, haalt hij nu de ritten met zijn Porsche. Zoals hij het zelf samenvat: "Verstand op nul en blik op oneindig. Dat is het Porsche rijden."

Schuring en Hartog binden strijd aan tijdens Porsche Carrera Cup Benelux-weekend op Zandvoort

- Na België (Zolder) en Duitsland (Nürburgring) doen de Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux dit weekend Nederland aan. Dit keer is het de beurt aan Circuit Zandvoort, dat voor de organisatie van de Dutch Grand Prix volledig gemoderniseerd werd. De drie races die komend weekend in het kader van de GT World Challenge Europe op het programma staan, worden zo de eerste van een Porsche-merkencup op het Nederlandse duinencircuit. “De rijders krijgen het vernieuwde circuit voorgeschoteld, inclusief de twee nieuwe bankings”, licht Olivier Aerts, Series Manager van de Porsche-competities in de Benelux, toe. “Jammer genoeg moet dat achter gesloten deuren gebeuren. De corona-situatie in Nederland is allesbehalve eenvoud

[VIDEO] Autovisie test de vernieuwde Porsche Panamera

- Autovisie-redacteur Dries van den Elzen neemt je mee in de nieuwste varianten van de Porsche Panamera en test in deze video de nieuwe Panamera 4S E-Hybrid met volledig nieuwe, 412 kW/560 pk sterke aandrijflijn en de Turbo S, die een vermogensstijging heeft gekregen van 59 kW/80 pk tot liefst 463 kW/630 pk. Dries: “Een onvoorstelbare prestatie! Je voelt dat je met een wapen onderweg bent, maar wanneer je de instellingen in ‘comfort’ zet, is het een hele fijne, dagelijks bruikbare auto. Fantastisch, Porsche is en blijft goed bezig.”