Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Connect

Porsche Connect maakt van een Porsche als het ware een rollend commandocentrum. De bestuurder hoeft de auto niet meer uit om real time informatie over het verkeer, de stad, laad-/tankstations, parkeermogelijkheden en vluchten te krijgen. 

Sleutelrol voor connectiviteit

Rijplezier is en blijft de primaire focus van Porsche. Dat neemt niet weg dat het belang connectiviteit nog steeds toeneemt. Een gespecialiseerd team met medewerkers uit verschillende geledingen van Porsche is continu bezig met de communicatie tussen auto en smartphone, maar ook met onderling communicerende auto’s. Dat heeft al vele applicaties opgeleverd. Via de My Porsche app krijgt de bestuurder via de smartphone bijvoorbeeld informatie over het actuele brandstofniveau, de resterende actieradius of het gemiddelde verbruik. De app maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld de auto af te sluiten of de spiegels in te klappen. Ook bij het Porsche Vehicle Tracking System speelt de app een belangrijke rol. Bij diefstal stuurt de app automatisch een bericht naar een alarmcentrale, de eigenaar én lokale autoriteiten. Bij pech of een ongeval stuurt My Porsche belangrijke voertuiggegevens naar een alarmcentrale of naar Porsche Assistance. My Porsche werkt met Android- en Apple telefoons en de Apple Watch.

Meer informatie over Porsche Connect en de My Porsche app? Klik hier.

Wilt u hulpvideo's en gebruiksaanwijzingen? Klik dan hier.

Steeds meer mogelijkheden

Het Porsche Communication Management waarin audio, navigatie en communicatie samenkomen, is gaandeweg uitgebreid met een draadloze internetverbinding, real-time verkeersinformatie, Google Earth, Google Street View en Apple Car Play, waarmee het mogelijk is om iPhone apps op het scherm zichtbaar te maken en ze te bedienen. Ook heel handig is de ruimte voor de smartphone on de middenconsole. Deze verbindt de telefoon met de antenne van de auto. Dit verbetert de ontvangst en spaart de batterij. Met een SIM-kaart en databundel zijn online diensten in de auto te gebruiken en kunnen inzittenden hun mobiele apparaten verbinden met de hotspot. Oudere PCM-versies bieden connectiviteit via de ‘Aha Radio’-app. Dan zijn real-time verkeersinformatie webradio beschikbaar en zoekadressen in te voeren.