Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Nieuwe banden

Het belang van goede banden
Een Porsche staat natuurlijk bekend om zijn sportieve rijeigenschappen. Juist daarom is het belangrijk om de auto uit te rusten met banden waarmee op een veilige manier het volledige potentieel benut kan worden. Goede banden zorgen voor:

 • Hoger rijcomfort
  Een goede band weet altijd de perfecte balans te vinden tussen grip en comfort.

 • Meer veiligheid
  Niet alleen in de sportievere bochten, maar ook tijdens het remmen kan een goede band bijdragen aan veiligheid door de remafstand te verkleinen.

 • Lager brandstofverbruik
  Een moderne band moet niet alleen sportief en veilig zijn, het is namelijk ook van belang dat er, door middel van een lage rolweerstand en optimale druk in de banden, gezorgd wordt voor een optimaal brandstofverbruik.

Wanneer u merkt dat u minder grip heeft dan u van uw Porsche mag verwachten, of wanneer de auto trilt en een afwijking heeft naar links of rechts, is het verstandig om contact op te nemen met de Porsche bandenservice specialisten van Porsche Centrum Rotterdam. Zo voorkomt u onveilige situaties, onregelmatige slijtage en uiteindelijk onnodige kosten.

De juiste banden voor uw Porsche zijn dus van groot belang. Bent u op zoek naar nieuwe banden voor uw auto? Porsche Centrum Rotterdam heeft een uitgebreide selectie goede Porsche banden van toonaangevende fabrikanten:

 • Continental

 • Michelin

 • Pirelli

 • Goodyear

 • Bridgestone

 • Yokohama

 • Nokian

Porsche Centrum Rotterdam biedt bovendien een complete Porsche bandenservice. Dankzij het ruime assortiment heeft u een uitgebreide keuze aan banden en velgen. Als u een keuze gemaakt heeft, kunt u de banden laten monteren door de specialisten van Porsche Centrum Rotterdam. Ook kunnen wij uw Porsche vakkundig uitlijnen of balanceren als er sprake is van afwijkingen of onregelmatigheden. 

N-codering banden
Naast de normale banden heeft Porsche Centrum Rotterdam uiteraard ook banden met een N-Codering in haar assortiment. Deze banden zijn speciaal ontwikkeld en getest voor uw Porsche. Omdat deze banden helemaal op maat gemaakt zijn voor uw auto, staan ze garant voor de beste rijeigenschappen en het meest directe contact met het asfalt. Onder andere Continental, Michelin, Pirelli, Goodyear en Bridgestone bieden banden met deze speciale, Porsche exclusieve N-Codering aan.

Een band voor elk weertype.
Warme zomers, kille winters, een focus op maximale handling of juist optimale veiligheid: elke automobilist en elk seizoen stelt andere eisen aan de prestaties van een band. Daarom levert Porsche een goedgekeurde band met N-markering voor elke gelegenheid en voor elk model. De N-markering geeft de verschillende ontwikkelingen aan in verhouding tot de voorgaande generatie van dezelfde band.

Banden werkplaats

Wat maakt een N-markering band uniek?
In een band met de exclusief aan Porsche voorbehouden N-markering op de wang combineert Porsche alle kennis en ervaring uit de internationale autosport met de technologie en knowhow van gerenommeerde bandenfabrikanten. Deze banden worden door specialisten uit de renstal van Porsche Motorsport onder racecondities en met geklokte rondetijden getest op onder andere de roemruchte Nürburgring-Nordschleife. Die focus op performance uit zich op de openbare weg in een perfecte wegligging, optimale controle in snelle bochten, een nog scherpere stuurrespons en maximaal rijplezier.

Bij de ontwikkeling van N-markering banden legt Porsche de lat extreem hoog, zonder ruimte voor concessies. Onze eisen aan deze banden zijn daarom veel strikter dan de voorgeschreven regelgeving in onder andere de EU en de VS.

Een N-markering band voor elke Porsche
Elk Porsche model heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. Vanwege de locatie van de motor – voorin of achterin – is de gewichtsverdeling en daarmee de belasting op de assen bij elke Porsche anders. Banden met een N-markering worden daarom specifiek per model ontworpen, met de perfecte pasvorm van een schoen op maat.
Technisch onderscheiden deze banden zich bijvoorbeeld door een verstevigde radiale structuur, sterkere wangen en een optimale krachtverdeling op de assen. Maar ook de onderconstructie en rubbersamenstelling van deze banden zijn specifiek afgestemd op de wielophanging van elk afzonderlijk Porsche model.

Porsche velgen & zomer- en winterbanden
Als u ook buiten het seizoen rijdt met uw Porsche, is het verstandig om na te denken over winterbanden voor uw auto. Naast zomerbanden, heeft Porsche Centrum Rotterdam namelijk ook een uitgebreide selectie van winterbanden. Indien het gewenst is, kunnen deze ook gecombineerd worden met een extra set Porsche velgen voor uw winterbanden.

Winterbanden bewijzen zich bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Dankzij het specifieke profiel en de rubbersamenstelling zorgen de winterbanden voor aanzienlijk meer grip bij winterse omstandigheden dan het geval is bij zomerbanden. Een goede investering dus voor een ieder die ook in de winter veilig met hun Porsche de weg op wil gaan.

Bandenhotel
Uw zomer- of winterbanden kunnen voor € 75,- inclusief BTW per seizoen worden opgeslagen in het bandenhotel van Porsche Centrum Rotterdam. Dat is wel zo makkelijk. Om uw banden en Porsche velgen in goede conditie te houden, worden ze grondig gereinigd voordat ze de opslag in gaan. De kosten die in rekening worden gebracht voor montage en reiniging zijn € 147.62 inclusief BTW.

Contact
Heeft u nog vragen of opmerkingen? U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of neem dan contact op via de mail [email protected] of bel naar het telefoonnummer 088 - 911 9 911. Wilt u een service afspraak maken? 

Maak nu een banden afspraak