Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Historic Grand Prix Zandvoort: vermaarde Porsches in actie

02 september 2016

De vijfde Historic Grand Prix is vandaag van start gegaan in Zandvoort. De vermaarde Nederlandse coureurs Gijs van Lennep en Jan Lammers draaiden de eerste rondjes over het duinencircuit in even vermaarde Porsches uit de fabriekscollectie. Van Lennep bestuurde de Porsche 917/30, een open sportwagen in de kleuren van Sunoco, die in 1973 dominant was in de Noord-Amerikaanse CanAm-serie. Jan Lammers zat achter het stuur van de 911 GT1 waarmee het Duitse team Zakspeed in 1998 deelnam aan het FIA GT-kampioenschap. De circuitauto’s doen in Zandvoort ook op zaterdag 3 en zondag 4 september nog waar ze voor gebouwd zijn: hard rijden en het publiek laten genieten.

Porsche is wederom prominent aanwezig tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Zo heeft de fabriek in Stuttgart onder meer de legendarische race Porsches 917, 956 en 935 naar Nederland gebracht. Traditioneel zijn ook de Nederlandse Porsche Centra aanwezig in het Porsche Classic Dorp in de paddock van Circuit Park Zandvoort. In het dorp staat ook de actuele 919 Hybrid, de LMP1-auto waarmee Porsche twee achtereenvolgende jaren de zege van de 24 Uur van Le Mans behaalde. De coureurs Jan Lammers, Gijs van Lennep en oud-Porsche designer Harm Lagaaij rijden niet alleen, ze zijn zaterdag en zondag uiteraard ook beschikbaar voor handtekeningen en fotomomenten.