Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische mobiliteit in zijn mooiste vorm

07 maart 2018

Op de autotentoonstelling van Genève toont Porsche een studiemodel met vele talenten en een spectaculaire vormgeving: de Mission E Cross Turismo. Het emotionele design met opvallende offroad-elementen wordt gecombineerd met een innovatief bedieningssysteem, waar eye tracking onderdeel van uitmaakt. Met zijn laag uitgesneden motorkap tussen de gespierde voorspatborden, laat de 4,95 meter lange Mission E Cross Turismo zijn verwantschappen met de 911 duidelijk zien. Andere opvallende elementen zijn de verticale ‘air curtains’ in de neus en de matrix led-koplampen.

Bepalend voor het silhouet van de Mission E Cross Turismo is de sportieve, aflopende daklijn, die door Porsche-ontwerpers wordt betiteld als ‘flyline’. De brede achterschermen en de driedimensionale zijpanelen met luchtsleuven achter de voorwielen, versterken het sportieve karakter van de 1,99 meter brede Cross Utility Vehicle. Voor Michael Mauer, hoofd Style Porsche, was het belangrijk een vormtaal te ontwikkelen die van de Mission E Cross Turismo het perfecte fotomodel zou maken. Om dit te realiseren, kreeg Porsche de hulp van Stefan Bogner, fotograaf en uitgever van Curves Magazine.

Schoonheid
Een beperkte hoeveelheid licht en bijzondere belichtingshoeken benadrukken de details. “Elementen van het silhouet, het interieur en het infotainmentsysteem komen pas echt tot hun recht als intelligent gebruik wordt gemaakt van licht en schaduw,” legt Bogner uit. De schijnbare tegenstelling een beperkte hoeveelheid licht te gebruiken om de schoonheid uit te beelden van de details, past uitstekend bij deze ‘understated’ CUV.

Exclusieve lakkleur
Ook van achteren bekeken is de in de exclusieve lakkleur Light Grey Metallic gespoten Mission E Cross Turismo direct herkenbaar als een Porsche. Samen met de sportieve belijning en de dakspoiler is de doorlopende lichtbalk kenmerkend. Het grote panoramische glazen dak reikt van de voorruit tot het kofferdeksel, en draagt bij aan de ruimtelijkheid van het interieur.

Verleidelijk
Volgens Bogner heeft de Mission E Cross Turismo een verleidelijkheid die bij andere elektrische auto’s ver te zoeken is. Een van zijn favoriete details is de Porsche-belettering op de achterzijde van de CUV. Elke letter is gemaakt van driedimensionaal glas. Bogner denkt dat de blauw verlichte letters een uniek detail kunnen worden voor de elektrische modellen die Porsche voor de toekomst op stapel heeft staan.