Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche rijdt met drie 919 Hybrid prototypes

06 februari 2015
  • Nico Hülkenberg vergezeld door Earl Bamber en Nick Tandy
  • Porsche mikt op meer podiumplaatsen met 919 Hybrid in World Endurance Championship 2015

Na de eerste overwinning met de Porsche 919 Hybrid in 2014 in Brazilië mikt Porsche dit jaar op meer podiumplaatsen in het FIA World Endurance Championship 2015 (WEC). Dat is de doelstelling die het bedrijf bekend heeft gemaakt tijdens de jaarlijkse persconferentie van de organisatie van  Le Mans, de Automobil Club de l’Ouest (ACO), in Paris.
 
Om dat doel te realiseren schrijft Porsche dit seizoen ondermeer een derde prototype in voor de 24 Uur van Le Mans (13 & 14 juni) en voor de 6 Uur van Spa-Francorchamps (2 mei).
 
Nieuw team
In Parijs maakte Porsche tevens bekend wie de derde auto zal besturen naast Formule 1-rijder Nico Hülkenberg, wiens deelname eind 2014 werd aangekondigd. De Duitse sportwagenfabrikant heeft Earl Bamber en Nick Tandy geselecteerd om met hem een team te vormen. Zowel Bamber als Tandy heeft al met de 919 Hybrid getest. Allebei blijven ze ook actief als Porsche-fabrieksrijders in de GT-categorie. Naast het drietal Nico Hülkenberg/Earl Bamber/Nick Tandy (startnummer 19) worden de andere twee Porsches 919 Hybrid bemand door respectievelijk Timo Bernhard/Brendon Hartley/Mark Webber (startnummer 17) en Romain Dumas/Neel Jani/Marc Lieb (startnummer 18).
 
Bewezen formule
Teambaas Andreas Seidl verklaarde: “We zijn heel blij dat we in staat zijn een derde auto in te schrijven in wat pas ons tweede seizoen is. Dit toont eens te meer het belang aan dat wij als onderneming hechten aan het LMP1-programma. Tegelijkertijd hebben we te maken met de operationele kant van deelname met drie complexe prototypes en negen coureurs in Spa en Le Mans, wat het nodige van het team zal vergen. In dit opzicht was het ook belangrijk om de bewezen rijderscombinaties van vorig jaar intact te laten. Le Mans zal nieuw terrein zijn voor Nico Hülkenberg en Earl Bamber, en we zullen ze op alle mogelijke manieren ondersteunen.”
 
Evolutie
In 2014, toen de Porsche 919 Hybrid voor de eerste keer aan de start verscheen en deelnam aan acht WK-ronden, behaalde het Porsche Team zes podiumplaatsen, waaronder de allereerste overwinning tijdens de finalerace in Brazilië. De evolutieversie van de Porsche 919 Hybrid wordt op 26 maart officieel gepresenteerd op het Circuit Paul Ricard in Zuid Frankrijk. De twee daaropvolgende dagen wordt de eerste gezamenlijke test  gehouden voor het gehele WEC-startveld, de zogenaamde proloog. Porsche kijkt er naar uit om de eerste confrontatie aan te gaan met de fabrieksauto’s van de concurrentie.