Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Waarom een Porsche nooit een grille heeft

22 september 2017

Journalisten van het Amerikaanse tijdschrift Road & Track spraken met Michael Mauer, chefdesigner van Porsche. Het zou over het design van de nieuwe Cayenne Turbo gaan, maar er kwam iets bijzonders naar voren. Porsches hebben namelijk geen grille. Die hebben ze ook nooit gehad trouwens.

Mauer vertelde de journalisten van Road & Track dat Porsches geen grille hebben, ze hebben alleen maar luchtinlaten. En dat is niet toevallig: traditioneel hebben Porsches alleen maar luchtinlaten omdat de motor zich achterin bevond. Mauer legt ook uit wat dan precies het verschil is tussen een grille en een luchtinlaat: “Een grille bevindt zich altijd bovenin – samen met de koplampen vormt hij bij veel auto’s het gezicht van een auto.”

Tot de dag van vandaag
Mauer zegt dat het ontbreken van een grille een belangrijk ingrediënt is in het design van Porsche. En dat is tot op de dag van vandaag zo: zelfs de Macan, Panamera en Cayenne hebben alleen luchtinlaten. Dat is overigens iedere keer weer een uitdaging, want de grote en krachtige motoren van deze modellen liggen voorin en hebben veel koeling nodig. Mauer besluit zijn verhaal fijntjes: “Porsche heeft nog nooit nepluchtinlaten voor zijn modellen gebruikt, in tegenstelling tot veel merken, die grilles gebruiken waarvan slechts een klein gedeelte lucht doorlaat.”

Probeer het ontbreken van een grille op een Porsche vanaf nu maar eens niet meer te zien.

Het originele verhaal van Road & Track is hier terug te lezen: http://www.roadandtrack.com/car-shows/frankfurt-auto-show/a12242014/heres-why-no-porsche-has-ever-had-a-grille/