Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

70 Jaar Porsche bij de 7e Historic Grand Prix Zandvoort

24 juli 2018

Porsche speelt ook dit jaar weer een hoofdrol bij de Historic Grand Prix Zandvoort. Bij de 7e editie, die plaatsvindt van 31 augustus tot en met 2 september, staat Porsche uitgebreid stil bij het 70-jarige bestaan van het merk. In het Porsche Classic Dorp in de vernieuwde paddock is de stemming feestelijk en Porsche brengt een bijzondere line-up van historische racers aan de start. Kortom: een niet te missen evenement voor alle Porsche liefhebbers.

Porsche laat voor de Historic Grand Prix een groot aantal modellen overkomen uit de fabriekscollectie. Elk model vertelt een uniek verhaal. Dat begint met de 356 SL met zijn gestroomlijnde, aluminium carrosserie. Deze auto liet al in 1950 zien waar een laag gewicht en perfecte aerodynamica toe konden leiden: een klasseoverwinning bij de 24 uur van Le Mans. De komst van deze 356 SL heeft een bijzonder historisch tintje: de racer is afgeleid van de 356 ‘Nr. 1’- de allereerste Porsche en hét symbool van 70 jaar Porsche.

In Zandvoort komt ook de 906 Carrera 6 uit 1966 in actie. Deze opvolger van de legendarische 904 heeft een aluminium spaceframe en een krachtige zescilinder boxermotor. Deze combinatie bleek een echte succesformule: in 1966 won de 906 Carrera 6 in handen van Willy Mairesse en Herbert Müller de Targa Florio, de roemruchte straatrace op Sicilië.

Een laag gewicht is altijd een speerpunt van Porsche geweest. De 908/3 Spyder uit 1970 is daarvan het ultieme voorbeeld. Mede dankzij de kunststof carrosserie weegt deze bolide slechts 545 kg. Met de 3.0 liter achtcilinder boxermotor leidt dat tot ongekende prestaties. Porsche zette de auto in totaal vier keer in, met drie overwinningen als resultaat, onder meer bij de TargaFlorio. De historische racer is nog altijd in topconditie. Bij de Historic Grand Prix kunnen bezoekers hem misschien zelfs op topsnelheid (275 km/h) in actie zien…

Natuurlijk is er ook een belangrijke rol voor de 911. Bij de Historic Grand Prix zet Porsche een heel bijzonder exemplaar in: een 911 S/T uit 1970. Ook deze opvolger van de 911 R valt op door een laag gewicht. Porsche bouwde in totaal 24 exemplaren voor klantenteams. De auto bewees zijn veelzijdigheid op uitermate overtuigende wijze: hij behaalde overwinningen in straatraces als de Targa Florio, bij de 24 Uur van Le Mans en zelfs in rally’s.

De meest recente historische racer die Porsche in Zandvoort in actie laat komen, is de 961 uit 1986. Deze bolide is afgeleid van de legendarische supercar 959. De 961 is bijzonder van opzet: zijn 680 pk sterke boxermotor met dubbele turbo drijft alle vier wielen aan.

Een unieke sfeer

Voor alle Porsche fans is het Porsche Classic Dorp de ideale uitvalsbasis. Tussen de circuitsessies door staan de klassieke bolides hier opgesteld en er vinden signeersessies van de coureurs plaats. In de klassieke pitboxen zijn ook bijzondere Porsches te bewonderen en in sommige wordt zelfs aan de restauratie van een Classic gewerkt. Naast diverse raceteams zijn ook de Nederlandse Porsche Centra vertegenwoordigd. En dan is er nog een bijzondere traditie: ook dit jaar is er een speciale PorscheParking. Hier komen historie en de dag van vandaag samen – óók een bezoekje waard.

Tickets bestellen

Speciaal voor Porsche rijders zijn er tijdens de Historic Grand Prix hospitality-arrangementen beschikbaar. Bezoekers die een arrangement boeken, krijgen toegang tot de stijlvolle Porsche lounge – dé plek om onder het genot van een hapje en een drankje alle indrukken te verwerken en/of bij te praten met andere Porsche rijders. Een arrangement kost € 90 en is geldig voor twee personen per dag. U kunt ook losse kaarten bijkopen voor € 45 per persoon per dag.

Tickets voor vrijdag 31 augustus

Tickets voor zaterdag 1 september

Tickets voor zondag 2 september