Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Bob Ledder, nieuwe verkoper Porsche Centrum Rotterdam

13 april 2016

‘Geen vervoermiddel, maar een passie’

Bob Ledder, net begonnen als verkoper bij Porsche Centrum Rotterdam, is voor veel klanten geen onbekende. Zes jaar geleden werkte hij voor het voormalige Haagse Porsche Wittebrug. Terugkeer bij Porsche voelt als thuiskomen. “Het is het mooiste automerk dat er is.”

Waarom hij dan ooit vertrok bij Porsche? Tja, Bob weet het zelf eigenlijk ook niet meer. Al had hij goede jaren bij BMW, hij voelt zich bij Porsche weer helemaal op z’n plek. Het prachtige tijdloze design en de bijzondere historie zetten het merk wat hem betreft op eenzame hoogte. “Porsche staat aan de top. De historie spreekt tot de verbeelding. Het design van de oude modellen is nog steeds actueel.”

Blije klanten
Auto’s zijn het mooiste wat er is, vindt Bob al sinds zijn jeugdjaren. En als je dan van die hobby ook nog je werk kunt maken is het helemaal fantastisch. De combinatie auto en sales is hem op het lijf geschreven. Bij Porsche komt daar nog iets extra’s bij: de bijzondere klantenkring. “Klanten van Porsche weten vaak in detail wat ze willen. Een Porsche is voor hen geen vervoermiddel van A naar B, maar een passie en een beleving. Ik laat ze de auto eerst zelf ervaren. Met proefritten en verhalen over de historie en de techniek. Het leukste van mijn vak vind ik de blijdschap van de klant na de aanschaf. Samen werk je toe naar de aankoop van een droomauto. Soms ben ik zelf nog enthousiaster dan de klant, dat werkt aanstekelijk. Bij andere merken zie je ook liefhebberij, maar bij Porsche is dat echt veel groter.”

Klantenkring
Natuurlijk is er de afgelopen jaren veel veranderd. Rond de 911 is veel hetzelfde gebleven, maar modellen als de Panamera en de Macan vragen nog om de nodige verdieping. Bob: “Ik ga me alle nieuwe modellen zo snel mogelijk eigen maken. Daarna ga ik een nieuwe klantenkring opbouwen. Mijn tijd in Den Haag komt goed van pas, ik kom bijna elke dag een bekende tegen. Dus dat komt wel goed.”

Paspoort
Naam: Bob Ledder
Leeftijd: 37
Woonplaats: Nieuw-Vennep
Privé: samenwonend, 1 zoontje, tweede kind op komst
Vrije tijd: racefietsen, squashen, het strand
Vakantie: de Alpen in zomer