Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Circuitdebuut voor 2015 Porsche 919 Hybrid

16 januari 2015

Op 18 januari start Porsche op het Abu Dhabi Yas Marina Circuit met het uitgebreide testprogramma voor de tweede generatie van Porsche’s Le Mans prototype. De test vormt voor het Porsche Team volgens planning de start van het autosportseizoen 2015. De nieuwe Porsche 919 Hybrid heeft zijn shakedown al gehad op het testcircuit van Weissach. Als volgende stap staan er diverse prestatie- en duurtests gepland voorafgaand aan de seizoensopener van het FIA World Endurance Championship (WEC), op 12 april aanstaande in Silverstone.

De nieuwe Porsche 919 Hybrid is een verregaande evolutie van de succesvolle auto die in 2014 debuteerde. Hij vertrouwt op hetzelfde innovatieve aandrijflijnconcept, met een 2-liter V4 turbo benzinemotor, een elektromotor die de voorwielen aandrijft en twee energie-recuperatiesystemen. De nieuwe generatie van de auto maakte op 15 december 2014 zijn eerste kilometers.