Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Rotterdam is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Lovende reacties Macan Experience

03 november 2017

Een week geleden vond op het RDW circuit in Lelystad de tweede Porsche Macan Experience plaats. Klanten, relaties en geïnteresseerden maakten er kennis met de veelzijdige mogelijkheden van de sportieve SUV. En dat betekende: van circuit (inclusief een hot lap met een coureur) naar offroad parcours binnen een minuut. Maar ook: de spectaculaire 'emergency stop & lane change'. Na afloop was de vraag: hoe hebben de deelnemers deze bijzondere en intensieve kennismaking met de Macan ervaren?

Wolter Zandberg: Dit was een perfecte gelegenheid om te ontdekken wat de mogelijkheden van de Macan zijn. Normaal stap ik in en rij ik weg: nu heb ik gevoeld wat de auto kan als je bijvoorbeeld de sportstand of de off-road knop indrukt. Dit was écht mooi!

Schelte Brandsma: Je zit lekker hoog in de Macan. Daarom is het is het des te verbazingwekkender hoe de Macan bochten bedwingt, ook als de snelheid zo hoog is dat je denkt dat het spannend gaat worden. De stabiliteit is echt onvoorstelbaar.

Marijn Zaal: Je ziet een SUV, maar als je instapt voel je de prestaties en de wendbaarheid van een 911.

Hannah Crol: Bij een Porsche verwacht je dat hij het als sportwagen perfect doet, en dat was op het circuit ook zo. De verrassing zat hem in het terreinrijden. Dat de Macan ook daar in zijn element is, had ik niet verwacht. Wat ik heel bijzonder vond, was de downhill-oefening: met een druk op de knop loodst de Macan je heel rustig naar beneden, je hoeft zelf niets meer te doen. En dan: de kunst van het loslaten. Dat voelt in eerste instantie onnatuurlijk, maar het werkt wel!

Peter-Jan Kamphuis: Ik vraag me af of ik ooit op de openbare weg zou doen wat we vandaag met de Macan hebben gedaan. Zowel op het circuit als in het terrein en bij de uitwijkproef ging het er heftig aan toe, maar daarbij gaf de Macan altijd een geweldig gevoel van veiligheid. Ik heb nooit het idee gehad dat ik de auto niet onder controle had.

Henk Derksen: Nooit gedacht dat hard rijden zo beheersbaar is én blijft. Wat mij betreft is het een echt pluspunt dat de Macan topprestaties levert zonder dat je dat op grond van zijn uiterlijk direct zou verwachten. Hij is ‘understated’, dat bevalt me.

René Hogeboom: Het mooiste wat ik vandaag heb ervaren is nog wel dat de Macan ervoor zorgt dat je veilig voelt, vooral op momenten dat het spannend wordt. Maar waar ik ook van onder de indruk ben is de dieselmotor: die is zó soepel. En de circuitsessie was een bijzondere ervaring: je verwacht niet dat een SUV zó snel kan zijn. Sterker nog: ik had niet eens het gevoel dat ik in een SUV zat.